STEM MERKEZİNE YOLCULUK

STEM MERKEZİNE YOLCULUK

STEM MERKEZİ ZİYARETİYLE ÖĞRENCİLERİMİZ BİLİME KARŞI YENİ BİR BAKIŞ AÇISI KAZANDI!

  Bigep Kapsamında Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu   3-D Sınıfı öğrencileri, Urfa STEM ve Bilim Merkezi’ne yaptıkları ziyaretle unutulmaz bir gün geçirdiler. STEM yaklaşımıyla hazırlanan etkinliklerle öğrenciler bir dizi deneyim yaşadı. Atölyelerde yapılan pratik deneyimler, teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürme fırsatı verdi ayrıca çeşitli etkinliklerde iş birliği yaparak takım çalışması ve iletişim becerilerini geliştirdiler.

11.01.2024 226

 

Öğrenciler, interaktif sergiler ve atölye çalışmaları aracılığıyla bilimsel bilgilerini pekiştirdiler:

Zekâ Oyunları Atölyesinde problem çözme, dikkat ve strateji geliştirme, mantıksal akıl yürütme becerileri, iletişim becerileri, zaman yönetimi gibi pek çok fayda elde ettiler.

Arduino ve Robotik Atölyesinde temel kodlama etkinlikleri yaparak programlama becerilerinin yanı sıra mühendislik becerileri de kazandılar.

Fen Atölyesinde ‘Elektrolab’ ile elektrik devreleri kurdular. Mikroskopla gözlem yaparak bilimsel düşünce ve analiz becerilerini geliştirme imkânı buldular.

3D Tasarım ve İnovasyon Atölyesinde endüstriyel tasarım ve üretim süreçlerini anlama fırsatı yakaladılar.

Öğrenciler, geziden sonra duygu ve düşüncelerini sınıf öğretmenleriyle paylaştı:

3-D Sınıfı Öğrencisi E.A "STEM merkezi gezisi, bilimin günlük hayatımızdaki rolünü anlamama yardımcı oldu. Birçok ilginç şey öğrendik. Bugün öğrendiklerimiz bana hayallerim konusunda ilham verdi" dedi.

 

STEM Merkezi ziyareti Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu öğrencilerine bilimi keşfetme ve öğrenmeyi öğrenme konusunda benzersiz bir fırsat sundu. Bu tür etkileşimli deneyimler; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiğe yönelik ilgi ve meraklarını desteklerken 21.yy becerileri edinmelerine de olanak tanıdı. Stem Merkezinde çalışan öğretmenlerimize ve okulumuz adına katılan öğretmenimiz Hatice Sena YILDIRIM ve öğrencilerine  güler yüzleri, ilgileri ve emekleri için teşekkür ederiz.